Wat doen wij?

 

  1. Gezelschap houden van mensen die niet of moeilijk hun huis uit kunnen, een praatje maken, een kaartje leggen, een wandeling maken, een boodschap doen, eventueel met de rolstoel.

  2. Waar geen familie of buren beschikbaar zijn, kunnen wij bij tijdige melding mensen begeleiden naar het ziekenhuis of tandarts.

  3. Een klein klusje doen of bemiddelen bij het zoeken naar een permanente klushulp.

  4. Indien nodig advies ten aanzien van beroepsmatige hulp.

 

In het zorgcentrum heeft de algemene hulpdienst een aantal taken voor haar rekening genomen bij activiteiten:

  1. Het huiskamerproject; is bedoeld voor ouderen uit Meijel die niet zo makkelijk aan druk bezochte activiteiten kunnen of willen deelnemen. Elke maandagmiddag in het zorgcentrum een kaartje leggen of kienen of zo maar een praatje maken.

  2. Soosdiensten; in het restaurant helpen bij de bediening in de vroege avonduren.

  3. Leesuur; op maandagochtend kunnen bewoners van het zorgcentrum deelnemen aan het leesuurtje, waarin korte verhaaltjes, krantenartikeltjes, een gedicht worden voorgelezen.

  4. Wandelen met bewoners van het zorgcentrum; op dinsdag en donderdag, bij goede weersomstandigheden.

  5. AHD paraat; bij slecht weer bewoners van het zorgcentrum gezelschap houden met groepsactiviteiten.

  6. Helpen bij grotere activiteiten van het zorgcentrum.

 

Dorpsvervoer

Auto van dorpsvervoer MeijelSinds 2009 is de AHD in het bezit van een auto die minder mobiele mensen vervoert naar gemeenschapsactiviteiten, winkel, dokter of anderszins.

15 Vrijwilligers zijn 1 dag in drie weken een dag beschikbaar als chauffeur. Passagiers kunnen zich daags voor hun beoogde rit(ten) opgeven bij zorgcentrum Sint Jozef Wonen en Zorg. U kunt daar dan het tijdstip van "ophalen" en "terugbrengen" en uw telefoonnummer doorgeven.